Cattery Of Jekima .
Nieuws/News.
Over ons/About us.
Karakter en Kenmerken.
De Legende.
Katten Info.
Kater/Male.
Poezen/Females.
Kastraten.
Onze Huiskatten/Our Housecats.
Youngsters.
Planning/Plans.
Kittens.
Huidige Nestje.
Vorige Nestjes.
Uitgevlogen Nestjes.
Showen van Katten.
Contact.
Gastenboek/Guestbook.
Links.

   Cattery Of Jekima

 

 

 

          

 

In de zomer van 2005 kochten wij voor de verjaardag van onze dochter een katertje . Diezelfde dag kochten we er nog een poesje bij, omdat het katertje anders alleen zou zijn. Het waren beiden opgevangen zwerf katjes.

In de loop van de tijd kwamen we er achter dat het heel lieve diertjes waren, waarvan je veel genegenheid kreeg.

Wij hadden nooit katten gehad, wel honden. We wisten dan ook niet dat katten zo'n geweldige en gezellige dieren waren.

In het voorjaar van 2007 werd onze interesse gewekt voor raskatten.We gingen op zoek en we kwamen na veel omzwervingen terecht bij een cattery van Heilige Birmanen .Daar maakten we voor het eerst kennis met de Heilige Birmaan. We waren meteen helemaal onder indruk van dit ras. Kort na ons bezoek aan de cattery, werd ons medegedeeld dat een van hun poezen zwanger was. We hebben ingeschreven voor een poesje. Nadat het nestje geboren was, bleken het allemaal katertjes te zijn. In eerste instantie hebben we van de koop van een katertje afgezien, maar na een bezoek aan de cattery hebben we toch besloten om een katertje te kopen. Dit katertje heet Chanda . Na 13 weken kwam hij bij ons in huis, maar al snel bleek dat hij zich eenzaam voelde, ondanks de aanwezigheid van onze huiskatten en honden. Naarstig zijn we op zoek gegaan naar een tweede Birmaantje en na lang zoeken kwamen we uit bij Cattery De Sheduba in Hasselt. Hier was nog een Bluepoint Birmaan poesje aanwezig, dat meteen mee genomen kon worden. We zijn in Hasselt het poesje gaan halen. Zij heet Hermione deSheduba, maar haar roepnaam is Chanel. Hierna was de toon gezet en we zijn uit gaan kijken naar een Sealpoint poesje. Na vele maanden zoeken en na veel teleurstellingen, (opties, verkocht gereseveerd enz) vonden we in Den Helder bij cattery Van Ranthambhore een sealpoint poesje. Na enkele mails en telefoontjes besloten we naar Den Helder te gaan. Ook dit poesje, Sharee vanranthamhore, zal samen met haar moeder Li-Mais Ebony Pearl bij ons komen wonen.

Het poesje dat wij daarna gekocht hebben is een Chocolate Point poesje. Haar naam is Damali vand'rFoezel. Uit het nestje van Chanel is haar dochtertje Of Jekima's Ajana bij ons gebleven. Tiger Blossom van Ranthambhore en Urielle van Ranthambhore evenals het katertje Jerry van Irma la Poes (Jazzy) hebben vervolgens de gelederen nog versterkt.

 

Ze zeggen dat Heilige Birmanen verslavend werken.

Wij kunnen dit alleen maar bevestigen.

 

 

Marlie en Jean

 

Over Ons